Babyleksaker

Det finns 56 produkter

Så väljer du rätt leksaker för små barn

Vad ska man ge ett litet barn att leka med? Den som är förälder finner ofta svaret naturligt genom att studera vad barnet finner intressant i sin omgivning och vilka behov det har. Babyleksaker som har en verklig funktion gillas bäst av föräldrar och barn. För nyfödda bebisar räcker det bra med en speldosa eller sängmobil. Först när bebisen är 4-6 månader kan man utöka med en lek - eller aktivitetsfilt, babygym...

Läs mer
Showing 1 - 56 of 56 items

Leksaker med verklig funktion

Om man till exempel ser att barnet hela tiden tuggar på fingrar och kläder så kan man ju anta att en bitleksak vore en bra investering. Om man inte själv lever med barnet och vill ge det en present så är det viktigt att satsa på säkra kvalitetsprodukter som är gjorda för barnets ålder och utvecklingsnivå. 
Om man till exempel skaffar en söt liten nalle så kanske den inte blir lika användbar som en bitleksak som är lika färgglad och gullig. Ibland får man tänka lite utanför ramarna. Om man är osäker på hur pass användbar en leksak är så ska man rådgöra med vänner och kanske i forum online. En sak är säker, det är leksakerna som barnen verkligen kan leka med som kommer att ligga framme och ge anledning till många timmars lek. Allt annat samlar damm i lådor innan det åker i sopkorgen.
Säkra produkter
När man ska välja rätt leksaker för små barn så måste man också tänka på det där med säkerheten. Säkra barnleksaker är alltid väl informerande vad gäller åldersgrupp och hur de ska användas på rätt sätt. Dessutom så är de gjorda av material som inte är farliga för barnet. Sedan är det sunt förnuft som gäller. Ingen kommer att hindra dig att köpa en låda med pärlor till en bebis men det här innebär förstås livsfara för ett barn som inte kommer att ha något utbyte av pärlplattan då pärlorna hamnar rätt i munnen!
Enkelt är ofta bäst
Många gånger så ska man låta bli att krångla till det. Barn har god fantasi och kan man bara se till att ge de det utrymme de behöver för leken så måste man inte skaffa alla ingredienser. Det kan till exempel vara smart att skaffa sittpuffar och mattor till lekrummet hellre än en massa olika leksaker. Förvaringen kommer också att påverka den glädje som det lilla barnet har av sina leksaker. Lådor ska vara enkla att öppna och komma åt så att barnet själv kan välja när det är dags för klossar, bilar och dockor.