Barnrum i vitt

Det finns 162 produkter

Vitt barnrum - mix mellan modernt och lantligt

Idag vill många ha inredning som är så tillbakalutad och avslappnad som bara möjligt. Ett ljuvligt barnrum i vitt är många föräldrars dröm.

Läs mer
Barnrum i vitt
Showing 1 - 72 of 162 items

Vitt som symboliserar medkänsla och renhet passar lika bra till nyfödda bebisar som till äldre barn. Oavsett om du vill ha barnrummet i mer modernt eller lantligt stil, vit färg blir mycket bra grund för båda. Tänk på att ofta blir det mysigare och mer personligt om man blandar lite stilar, färger och mönster.

Man ser hellre en vitmålad vägg än en brun tapet med ränder i orange. Ett vitt barnrum kan vara det allra bästa valet då man känner att en modern stil med lantliga inslag är det finaste som finns inom heminredning.

Dessutom så ger vitt plats för inslag av färger på ett sätt som gör det smidigt och enkelt att göra om i rummet när man känner för det.

Ett smart färgval

Om man vill dra igång en riktigt jobbig diskussion så ska man påpeka att vitt inte är en färg utan en skugga. Nu kan man kalla vitt för färg eller skugga och ändå vara fullkomligt överens om att valet vitt är smart och praktiskt. Man behöver aldrig fundera så mycket på om en viss sänghimmel till barnsängen kommer att fungera eller inte, eller om de nya gardinerna är för detaljrika. När väggar och möbler går i vitt så är det svårt att fatta fel beslut och man kan räkna med en harmonisk känsla i rummet. För att motverka en alltför kall och ljus känsla så kan man helt enkelt introducera detaljer som går i andra varmare färger som rosa, gult, grönt, brunt och orange.

Innan barnet kommer

I Sverige så är vi inte så bekymrade om det där med färger för flickor och pojkar eller så är vi det men vi inser att den här typen av åsikter inte kommer att förstås. Vitt är en “hen” färg, med detta alltså inte menat att hönan är vit utan att färgen passar bra för både pojkar och flickor. För den som inte vet vad det blir och som inte bryr sig så mycket om att försöka klura ut personlighet via ultraljud så kan det vara skönt med ett barnrum som går i vita neutrala toner. Lantlig skärgårdsstil är fri från politiska åsikter om vad färger symboliserar. Du kan istället fokusera på detaljer som om du vill ha lampskärmar med hjärtan, galgar med stjärnor eller om garderoben ska ha en eller två dörrar. När barnet kommer så är det viktigaste redo och sedan så är det bara att bygga på.

När du vill göra om

Det är vanligt att uppgradera sitt barnrum med jämna mellanrum. Inte bara för att barnet växer och behöver nya möbler utan också för att man upplever att rummet ska ge plats och rätt atmosfär för barnets behov av lek och vila. Om du har valt att inreda med vitt så är det mycket enkelt att finna nya detaljer och möbler. De behöver inte alls komma från samma serie men det är klart att man kan dra nytta av detta då möbler från samma serie ofta kompletterar varandra på ett smart sätt.