Madrass spjälsäng

Det finns 16 produkter

Madrass till spjälsäng – vad ska man tänka på?

Rätt madrass och en bekväm spjälsäng / barnsäng är viktig för en god natts sömn.

När det har blivit dags för en spjälsäng så kanske man inte tänker så mycket på det där med madrassen. Man antar att man får den på köpet men det är faktiskt viktigt att ta reda på vilken madrass som ingår för att avgöra om man vill använda sig av denna eller om man kanske vill investera i något bättre.

Läs mer
Madrass spjälsäng
Showing 1 - 16 of 16 items

Vilken madrass ska jag välja till barnsäng?
En bra madrass är en investering för både hälsa och välbefinnande. Det är extra viktig när det gäller barn. I genomsnitt sover nyfödda bebisar 16 timmar on dygnet. Samtidigt som barnets skelett, muskler, nervsystem och organ utvecklas och växer. Tänk på att madrassen ska vara ganska fast för att barnets ansikte inte ska sjunka ner. Den skall inte heller innehålla några giftiga ämne, natur produkter är att föredra.

Våra madrasser består bl.a. av kokosskivan som ger stabilitet och luftcirkulation och andra naturliga material beroende på vilken modell man väljer.

Madrass för det lilla barnet

En bebis kommer att andas in och ut omkring 40 gånger per minut då den sover. När barnet ligger mot en varm madrass så kan detta leda till att eventuella gifter frigörs och andas in. Det handlar inte om stora mängder men med tiden så blir det tillräckligt för att du ska bry dig om detta redan då du ser på madrass till spjälsäng. Idag kan man finna naturmaterial och andra material som är kända för att vara säkra val för bebisen. Om du är osäker så ska du ställa dessa frågor direkt till butiken som säljer madrasserna och spjälsängarna så att du verkligen vet vad du får när du beställer.

Hur fast madrassen är beror en hel del på dess konstruktion och material. Ett barn som växer behöver gott om stöd för under sömnen så sker en stor del av den fysiska utvecklingen. Du behöver inte välja en madrass med fjädrar då det finns mycket bättre alternativ som ger en stadig och hälsosam yta att sova på, både för det nyfödda barnet och för barnet som har börjat stå upp i spjälsängen för att jazza loss på ostadiga ben.

Då spjälsängen blir barnsäng

Om man har skaffat en spjälsäng som kan göras om till barnsäng så måste man betänka att madrassen kanske ska bytas ut. Ett barn som är lite större kanske inte längre får samma stöd från den ursprungliga madrassen. Har man skaffat hög kvalitet så kan man antagligen använda samma madrass annars får man se på nya alternativ så att nattsömnen förblir hälsosam och vilsam.

Glöm inte bort det där med spillolyckor…

Man ska ta väl hand om sin madrass till spjälsängen. Skaffa överdrag som du lägger på innan vanliga lakan används. Det här kommer att skydda madrassen mot läckor av olika slag. Har man tagit väl hand om sin madrass till spjälsängen så kan den antagligen följa med ett bra tag och kanske rentav användas för syskon. Om man däremot låter allt från blöjspill till babyspott ta sig ner i madrassen så kan den till sist bli så smutsig att man köper en ny enbart av detta skäl och det är ju en onödig utgift.