Gåbil & Gåvagn

Det finns 25 produkter

Gåbil & Gåvagn - en leksak som är både praktisk, rolig och kan bli en del av barnrumsinredning

Bra exempel på klassiska leksaker som funnits med i generationer och som fortfarande är lika populära är gåbilen och gåvagnen.

Läs mer
Gåbil & Gåvagn
Showing 1 - 25 of 25 items

De är roliga likväl som pedagogiska och passar mycket bra som presenter till de minsta barnen. Många av dagens gåbilar och gåvagnar är i så klassisk design och så hållbara att de kan sparas även till kommande generationer. Varför inte ge bort en gåvagn eller gåbil som doppresent eller julklapp?

Gåbilar

Gåbil brukar även kallas för sparkbil. En gåbil är en bil som barnet kan sitta på och sparka sig fram. Barnet behöver inte kunna gå för att använda en gåbil. En gåbil kan främja barnets motorik och rörelseutveckling, samtidigt som de flesta barn förstås tycker att det är väldigt roligt att ta sig fram med en gåbil.

Idag finns gåbilar i alla möjliga färger, mönster och stilar. Därför går det utmärkt att hitta en gåbil som både är en rolig leksak för barnet och en detalj i barnrummets inredning. Det finns färgglada gåbilar i plast, gåbilar med motiv av barnens favoritfigurer och gåbilar i tidlös och klassisk plåt. De flesta gåbilar kan användas både utomhus och inomhus.

Gåvagnar

Gåvagn brukar också kallas för lära-gå-vagn. Gåvagnar brukar nämligen ha ett handtag så att barnet kan hålla i sig i handtaget och stödja sig när barnet precis håller på att lära sig gå. Men en gåvagn kan användas som leksak även för det lite äldre barnet som redan har lärt sig gå. Många gåvagnar har ställbara hjul och broms så att de kan användas både för barnet som precis har lärt sig ställa sig upp och försöker ta de första stappliga stegen, och för det lite äldre barnet som går snabbt och obehindrat. Många gåvagnar har också ställbart handtag som även det kan justeras beroende på barnets ålder, längd och hur säker barnet är på att gå.

En gåvagn är, precis som en gåbil, både rolig, praktisk och pedagogisk. En gåvagn uppmuntrar barnet att röra på sig och med hjälp av en gåvagn kanske de vågar ta de steg som de annars inte vågar ta utan stöd. En gåvagn övar också barnets motorik och balans.

Det finns många olika typer av gåvagnar så att du kan välja den som du tror att ditt barn skulle uppskatta allra bäst. Kanske en gåvagn med flak, där barnet kan lasta alla sina favoritleksaker och dra runt på dem. Eller kanske passar en gåvagn som ser ut som en dockvagn allra bäst? Då får barnet två funktioner i en. Det finns också gåvagnar med inbyggd klosslåda eller verktygslåda, som stimulerar till ytterligare lek.