Barnsoffa & Barnfåtölj

Det finns 14 produkter

Barnsoffor

I takt med att intresset för att inreda barnrum har ökat så har också efterfrågan på barnsoffor och barnfåtöljer ökat. Faktum är att en barnsoffa eller en barnfåtölj med fördel kan vara en del av barnrummets inredning. Oavsett om du har ett litet barn eller en tonåring så brukar en soffa eller fåtölj passa bra i barnrummet för att krypa upp i för mys och samvaro.

Läs mer
Barnsoffa & Barnfåtölj
Showing 1 - 14 of 14 items

Barnsoffa eller barnfåtölj i de mindre barnens rum

Det finns många fördelar med att ha en soffa eller fåtölj i de mindre barnens rum. För de allra minsta barnens del kan det vara smidigt framförallt för den vuxne som kanske behöver tillbringa en stund i rummet nattetid för att amma bebisen eller ge bebisen flaska. Även vid nattning kan det förstås vara bekvämt att kunna sätta sig i en skön fåtölj istället för att som vuxen sitta på golvet bredvid spjälsängen. Vid sagoläsning är det också mysigt att kunna krypa upp i en soffa eller fåtölj tillsammans med barnen.

 

Soffa eller fåtölj i tonåringens rum

Även skolbarn och tonåringar kan med fördel ha en soffa eller fåtölj i sina rum. När barnet börjar bli lite äldre är det ofta samvaro med kompisar som tillhör fritidsintressena och en soffa på barnrummet ger då möjlighet för flera barn att få plats utan att behöva trängas på golvet eller i sängen. Många äldre barn har också egen tv, dator eller tv-spel och då är en soffa i barnrummet perfekt för att kunna samlas framför tv:n eller skärmen. En barnsoffa eller barnfåtölj kan också vara en bra idé vid läxläsning eller nöjesläsning.

 

Barnsoffa, vuxensoffa eller bäddsoffa?

Att köpa soffa eller fåtölj till barnen kan vara lite klurigt. Det första du måste tänka på är om du ska köpa en speciell barnsoffa eller barnfåtölj eller om du ska satsa på en soffa eller fåtölj i vuxenmodell. En barnsoffa eller barnfåtölj är speciellt anpassat för barnets storlek och behov. Den tar också mindre plats i barnrummet än en soffa eller fåtölj i vuxenmodell. En annan fördel är att en barnsoffa eller barnfåtölj ofta är designade för barn och därmed passar de ofta lättare in i barnrummets tema och tillsammans med barnrummets övriga inredning. En bäddsoffa kombinerar säng och soffa, vilket kan vara väldigt praktiskt ifall barnet har kompisar som vill sova över. En bäddsoffa i barnrummet kan också vara en bra investering ifall familjen inte har utrymme för ett gästrum.

 

Att tänka på vid köp av barnsoffa eller barnfåtölj

Vid köpet av soffa eller fåtölj till barnrummet så är det också många andra val du behöver göra. Hur ska soffan eller fåtöljen se ut, vilken färg ska den vara, vilket material ska den vara tillverkad i och så vidare. Ett bra första tips är att utgå från vilket behov som soffan eller fåtöljen ska fylla. Att satsa på en soffa eller fåtölj av hög kvalitet brukar löna sig i längden, åtminstone om ni tänker er att soffan eller fåtöljen ska finnas i hemmet under många år framåt. En soffa eller fåtölj som ska stå i ett barnrum bör också ha en klädsel som är avtorkbar eller som kan tas av och tvättas. Det är också smart att välja ett slitstarkt tyg och kanske också i en färg eller mönster där eventuella fläckar inte syns så tydligt. Köper du en soffa eller fåtölj som det går att byta klädsel på så kan du också på ett enkelt och billigt sätt förnya den i takt med att barnet växer och rummets inredning i övrigt förändras.