Barnmöbler

Det finns 99 produkter

Barnmöbler i lekfull och annorlunda design.

Det råder ingen tvekan om att barn har behov av utrymme och barnmöbler som ger det stöd som behövs för lek och vila.

Läs mer
Showing 1 - 72 of 99 items

Samtidigt som rummets inredning mest är till för föräldern som vill ha en plats som är enkel att hålla ordning på och som erbjuder möbler och leksaker som verkligen används så är det självklart att barnets personlighet kommer att påverka den design och stil som man väljer.

När ska man inreda ett barnrum?

Om man har ett rum eller utrymme som man tänker låta ett barn eller flera bo i så kan det vara dags att börja inreda. Men när ska man egentligen inreda ett barnrum, och måste man göra allt på en gång? En del sätter igång med barnrummet så snart som graviditetstestet visar på bebis, medan andra inte ser någon anledning till att någonsin göra något särskilt med det rum som barnen kommer att bo i. Här är några tips för inredningen och dekorationen av barnets rum.

Ett barnrum för bebisen

När man ska inreda rummet för en bebis så är det bra att tänka på att en bebis knappast kommer att bry sig så mycket om inredningen. Det är istället de vuxna som ska ta hand om barnet som kommer att uppskatta en barnsäng som man kan höja och sänka, lätt tillgång till blöjor och tvättlappar, förvaring som ger gott om plats och annat som gör att man trivs i rummet. Den inredning som man bör ta hand om innan barnets ankomst är skötbord, förvaring, och så en bra säng förstås. Om man inte sover med barnet eller låter det få vila stundtals i sin egen säng så bör man satsa på en säng med en madrass som är ergonomisk och som inte leder till risk för allergier.

Barnet som vill leka

När barnet blir lite äldre och börjar undersöka världen genom att krypa och sedan gå så kan det vara dags att börja inreda barnrummet med sådant som stimulerar leken på ett bra sätt. Det är till exempel bra att ha mattor och kuddleksaker som gör det enkelt och mysigt att leka på golvet. En fin matta med ett motiv som till exempel en stad med vägar kommer barnet att ha glädje av länge. När det gäller lek så behöver man också smart förvaring. Det ska vara lätt att ta fram blockleksaker och lika lätt att städa undan. Alla barn får mer leklust i ett rum där det är ordning och reda, och det är lättare att lära ett barn att plocka undan leksakerna då man har en bra förvaringsplats för varje sak.

Ett äldre barn

När barn kommer i skolåldern så behöver de förstås en bra plats för läxor och skolarbeten. Det här kan vara både ett skrivbord och hyllor. Det kan också vara klokt att skapa en vrå där barnet kan sitta bekvämt med bra ljus för läsning. Äldre barn kan vilja välja dekoren själva så det barnrum som man inredde i slutet av graviditeten kan i skolåldern få uppgraderas med nya tapeter och nya möbler. Barnets önskan om att få vara med och förändra är något som man ska bejaka så gott som det går för det här är en viktig del av barnets utveckling. Dessutom så brukar barn vara mer måna om att ta hand om rummet och leksakerna då de själva har varit med om att välja ut möbler och dekor.

Barnrum för både pojke och flicka

Egentligen så kan man inte säga att det finns en viss stil som gäller för en pojke och en viss för en flicka. Idag så är design för barnrum för både pojke och flicka och det är föräldrarna som väljer vilken färgskala, dekoration och barnmöbler som man tycker passar allra bäst.

De första månaderna

Under de första månaderna så ska barnets rum ge föräldern ett vettigt stöd. Här tänker man på barnmöbler som en bra spjälsäng samt god förvaring och närhet till skötbord och annat som man behöver inom räckhåll. De flesta känner ganska snart om barnet passar bäst i en viss färg och samtidigt så kan man välja färger som man känner påverkar rummets atmosfär på ett fint sätt. Det finns föräldrar som tycker att pojkar ska ha blått och flickor rosa och känner man på detta vis så är det klart att man ska inreda med sänghimmel i prinsessa-stil för flickan och med blå spjälsäng för pojken. Med andra färger som gult, grönt, vitt, och brunt så kan man dock få en design som ger ett barnrum för både pojke och flicka, detta oavsett vad man tycker om det där med rosa och blått.

Ett barnrum att växa i.

Viktigare än det där med färger som är för flickor och färger som är för pojkar är att man satsar på inredning för barnrummet som barnet kan växa med. Idag kan man skaffa spjälsängar som sedan görs om till växasängar och det här behöver både pojkar och flickor. Dessutom så kan man börja med färger och stil som är tillbakalutad för att vid senare tillfälle dekorera på ett visst sätt i enlighet med den personlighet som barnet visar sig ha. Kvalitet på barnmöbler är mycket viktigt och du kan helt klart finna möbelserier som ger utrymme för kreativitet och ett eget val som gör att barnrummet känns personligt och unikt.

Praktiskt och fint.

Det ska vara både praktiskt och fint i ett barnrum för både pojke och flicka. När barnet blir lite större så kan man behöva stolar och ett bord som är i rätt storlek. Andra viktiga detaljer är sådant som gör det bekvämt för barnet att leka på golvet. Flickan eller pojken som tycker om att köra med bilar kan få en matta som har ett vägnät som gör att barnets fantasi stimuleras på ett fint sätt. Det är också viktigt att tänka på det där med förvaring. När barnet kan lära sig att plocka undan så bör man ha möbler som gör det enkelt även för en liten pojke eller flicka att dra ut lådor och lägga leksaker som klossar, dockor och pusselbitar på rätt plats.