Barnrumsinredning

Det finns 256 produkter

Barnrum som ger glädje till både små och stora barn.

Låt din fantasin flöda och skapa det perfekta barnrummet !  Barnrumsinredning som bjuder in till lek.

Läs mer
Showing 145 - 216 of 256 items

Kreativa barnrum för kreativa barn.

Här hittar du allt du behöver för att inreda ditt barns rum, såsom barnmöbler, tipi tält, sänghimlar, förvaring, gardiner, lampor, mätstickor, väggstickers mm.

Barnrummet som är redo för lek
Alla barn är olika och även om man som förälder upplever att det finns vissa typer av leksaker som alltid är bra att ha hemma så kommer man förr eller senare att upptäcka vad som lockar mest. För att skapa en barnrumsinredning som bjuder in till lek så måste man först och främst tänka på barnets personlighet och intressen. Det tjänar ingenting till att skaffa dyra leksaker som sedan står och dammar medan barnet sitter och klipper i tidningar och kataloger. Se till att barnrummet är redo för lek genom att skapa smart förvaring så att man slipper röra som kan hämma barnets naturliga upptäckarförmåga.
Undvik röra för en bättre lekmiljö
Det här är faktiskt något som många missar, och det särskilt nyblivna föräldrar som tror att lite röra är normalt och att barnet måste bli äldre för att kunna städa upp efter sig. För att en barnrumsinredning ska bjuda in till lek så måste man ha god förvaring så att man inte hela tiden ser de leksaker som finns. Barnet får på så vis lära sig att allting har sin plats och när något inte syns på länge så får man plötsligt stor lust att leka med det igen. Satsa på barnmöbler som är enkla och rymliga med en design som känns rätt vad gäller rummet och hemmets stil och design.
Sköna platser att sitta på
Det måste också finnas plats till bekväm lek. Om golvet är kallt så kommer barnet inte att trivas med klossar, videospel eller vad man nu har inrett barnrummet med. Smarta sittpuffar i roliga motiv och vackra mattor för barnrummet är kloka val. Se dock till att det handlar om stolar, bord, sittpuffar och mattor av hög kvalitet. Barn använder sina möbler på ett helt annat sätt så man måste skaffa inredning som är utformad särskilt med tanke på detta.
Barnets unika behov och intressen
Varje barn har sitt unika intresse. Har man ett barn som älskar böcker så bör man inreda med en bokhylla som barnet lätt kommer åt samt en mysig plats att sitta och läsa på där det finns gott om ljus. Sedan kan man ha en liten klippkonstnär i sitt hem som aldrig tycks tröttna på att klippa allt och inget i strimlor. För att undvika att böcker, gardiner och kläder får nya former så kan man se till att barnet har sitt eget pysselbord men tillhörande pyssellåda där det finns klister, sax, papper, kataloger och annat utifrån ålder.

Tänkvärda dekorationer
Dekorationerna som man inreder barnets rum med kan också tillföra känslan av lek och utveckling. Precis som viss typ av barnrumsinredning bjuder in till lek så kommer väggdekor och självlysande stjärnor på vägg eller i tak väcka eftertanke och förundran. När det blir dags att sova så kan en fin barnlampa ge extra trygghet och komfort för både barn och förälder. Ett annat exempel på detta är en sänghimmel som är både praktisk och vacker att se på.