Sänghimmel & Stativ

Det finns 33 produkter

Underbara sänghimlar

Sänghimlen är något som många barn drömmer om långt efter att de sover i en stor säng. Att det är mysigt att ligga under ett tak av tyg tycker de allra flesta, men det är inte bara mysighetsfaktorn som gör att så många väljer att lägga till sänghimmeln till spjälsängen. kan passa ihop med olika typer av inredning och därmed följa med barnet då det växer och behöver en större säng.

Läs mer
Sänghimmel & Stativ
Showing 1 - 33 of 33 items

Om man satsar på en portabel variant så kan man flytta på den och använda den i olika sammanhang, men det är viktigt att förstå hur man använder sig av den här produkten på ett säkert sätt och att man bara skaffar en konstruktion som är godkänd i Sverige. Det finns sänghimlar med design som hör ihop med sänglakan, kuddar och mer, och så kan man välja en design som är mer neutral och som

Fördelar med en sänghimmel

Det där med att sänghimlen är otroligt mysigt är förstås en fördel och många är helt överens om att det ser väldigt gulligt ut då man klär barnets säng med tyg som faller ner längs med sidorna och skapar ett litet rum. Ta tanken ett steg längre och inse vad det här skapar för barnet, just det, en vilsam miljö där det är lättare att falla till ro och sova. De som har testat med sänghimmel säger ofta just det att barnet sover bättre för att det blir tystare och mörkare i sängen. Det här kan ju verkligen vara viktigt då man kanske har ett barn som är lite extra känsligt för ljud och ljus under de timmar då det behöver sova.

Det finns fler fördelar och det är om man bor på en plats med mycket mygg och insekter. Sänghimlen kan nämligen se till att dessa inte tar sig in till det sovande barnet och då slipper man använda sig av krämer och andra metoder för att hålla blodsugarna på avstånd. Det här kan ju faktiskt vara en anledning till att man vill ordna med en himmel eller ett nät även över ett större barns säng. Det finns ju insekter som inte bits men som barn kan störas av, som till exempel flugor, och dessa slipper man också med hjälp av tyget över och omkring sängen.

Sist men inte minst så ska vi inte glömma bort våra fyrfota vänner som kan ta för vana att hoppa upp i bebisens säng. Även om barnet med tiden kommer att uppskatta kel med husdjuret så vill man knappast att katten ska hoppa upp och lägga sig på en bebis. Det här kan man undvika med hjälp av en bra sänghimmel som helt enkelt gör att katten inte ens tänker tanken för att det blir för krångligt att ta sig in i sängen.

Riksförbundet för Rörelsehindrade gav år 2005 ut en bok med namnet Sov gott. Det här är en bra text för alla där man bland annat får veta att textilier kan hjälpa till med att dämpa både ljud och ljus vilket gör det lättare för barn som är känsliga att somna och sova gott. Den här boken ger fler tips om hur man kan inreda ett barnrum för att skapa en miljö där det är mysigt att vila och sova.

Säkerhet

Nu är det dock mycket viktigt att man ser till att använda sig av en säker produkt och det här är verkligen något att lägga märke till. Visst kan man sy sin egen sänghimmel men det finns en risk med detta och det är att man använder sig av en konstruktion som kan vara farlig för barnet. En himmel över sängen måste fästas på rätt sätt och den får aldrig riskera att falla ner över barnet. Med långa tygstycken så är det också så att man måste tänka på att barnet vid en viss ålder kommer att kunna greppa tag i tyget och då ska det inte vara farligt. Det är förstås så att man kan fortsätta med den mysiga himlen över sängen även då barnet blir äldre, men då ska man vara noga med att använda sig av en godkänd produkt som kommer att vara säker. 

Hålla rent

En del funderar på om det verkligen är så smart att hänga tyg omkring sängen då detta kommer att samla damm, men de som har erfarenhet av sänghimlar vet att dessa faktiskt är rätt så enkla att hålla rena. Dels så kan man ofta tvätta tyget direkt i tvättmaskinen. Under de delar av året då luftfuktigheten är låg så kan man rentav göra barnets sov-miljö bättre genom att låta tyget torka på sin ställning omkring sängen. Det här bidrar till rummets luftfuktighet på ett mycket praktiskt vis. När man inte behöver tvätta men vill damma av så är det bara att skaka ur sänghimlen från fönstret för att sedan hänga den på plats igen.

Portabla sänghimlar

När man vill kunna flytta barnets sovplats till olika rum i huset så kan en portabel sänghimmel vara att rekommendera. Det här är en sänghimmel som man fäster i ett stativ som det går att flytta på. Det betyder att man kan ställa den över olika sängar så att barnet alltid får det ombonat. Det här är ju särskilt bra då man kanske befinner sig i rum som kök och vardagsrum där det är mer liv och rörelse och man behöver tyget för att dämpa ner ljud och minska på ljuset. De portabla varianterna är också praktiska då man vill byta säng men vill ta med sig tyget även till den större barnsängen eftersom barnet är så pass fäst vid den.

En sänghimmel är så söt över barnsängen, men sänghimmel är inte bara vacker och skir utan som ett nät är den det mest effektiva och skonsamma sättet att hålla mygg och insekter borta. Sänghimlar gör det avskärmat och mysigt för ditt barn. Har du en katt kan en sänghimmel fungera som ett hinder för att katten inte hoppar upp i spjälsängen.
Enkelt att sätta på en stativ för sänghimmel som du kan skruva fast på spjälsängen eller ställa bredvid sängen - en fristående variant.