Lektält / tipi tält

Det finns 37 produkter

Lektält eller tipi tält för alla barn, både små pirater, indianer och prinsessor.

Tipi tält är perfekt present till dop eller födelsedag. Julklappsfavorit som går hem hos de flesta barn.

Läs mer
Lektält / tipi tält
Showing 1 - 37 of 37 items

Tipi tält i barnrummet – nya trender i barnrumsinredning

Det har blivit väldigt populärt med lektält, eller så kallade tipitält i barnrummet. Faktum är att bland nya trender i barnrumsinredning är nog tipi tält en av de mest omtyckta just nu. Inte är det särskilt konstigt eftersom det är en vacker, mysig och samtidigt praktisk inredningsdetalj som samtidigt också är en uppskattad leksak. För barnen ger tipitältet också möjlighet att kunna dra sig undan den stora vida världen för en stund, eller fly in i fantasins värld ett slag, för att sedan bege sig ut i barnrummet igen för nya äventyr.

Benämningen tipitält syftar förstås på de konformade tält som prärieindianerna bodde i. Ordet ”tipi” betyder faktiskt ”att vistas” på siouxindianernas språk. Ett traditionellt tipitält var byggt av 13-18 stycken åtta meter långa pålar samt en duk hopsydd av buffelhudar eller tyg. De tipi tält man kan köpa till barnrummet är små jämförelsevis, och kanske snarare skulle benämnas ”lektält”, men tipi tält är ju så mycket roligare och mer fantasifullt att säga. 

Tipi tält kan användas till mycket i barnrummet

Ett tipi tält i barnrummet kan användas till många olika saker. Det är förstås en populär leksak som man kan använda när man leker indian eller som koja i andra lekar. Men tältet kan också användas som en härlig myshörna. Varför inte fylla den med madrasser, kuddar och filtar för att sedan ha tipi tältet som ett härligt tält att kunna dra sig undan för att vila, läsa och mysa, ensam eller tillsammans, beroende på humöret för stunden. Ett annat smart sätt att använda ett tipitält på är att använda det för förvaring av gosedjur som ju annars kan drälla lite varstans.

Många tipi tält att välja bland

Trenden med tipi tält i barnrummet de senaste åren har gjort att utbudet av tipi tält fullkomligen har exploderat på marknaden. Det finns därför tipi tält i massor av olika utseenden, material, färger, mönster och designer. Perfekt för den som vill ha ett tipi tält i barnens favoritfärg, eller som vill ha ett tipitält som matchar den övriga inredningsstilen i hemmet. Tälten finns också i olika storlekar och prisklasser så att man enkelt ska kunna hitta sitt favorittält oavsett hur man bor och hur tjock plånbok man har. Det går också att tillverka sitt eget tipi tält till barnrummet om man är pysslig av sig och vill få ett tält precis som man själv vill ha det. De flesta tipitält är enkla att sätta upp och montera ner, vilket också gör det möjligt att enkelt möblera om, eller ifall man behöver ta undan tältet ett tag för att få ytterligare plats i barnrummet. Om en kompis ska sova över eller om man ska ha barnkalas är det därför smidigt att enkelt kunna plocka undan tältet i några dagar, för att sedan ta fram det igen när man är sugen på att leka och mysa i tältet igen. En del tipi tält levereras till och med inklusive en praktisk väska där man kan förvara sitt tält när man inte använder det.        

Lektält levereras vanligtvis i en praktisk väska som förenklar förvaring och gör att leksaken tar väldigt lite plats.